• Personenwagens
 • Bestelwagens
 • Trucks
 • smart

Driving Performance

Mercedes-AMG

 •  

Mercedes-AMG

 

Uit passie voor de autosport

De dromen van fans van performance te vervullen is de vereiste, ze te overtreffen het ideaal. Met fascinerende, krachtige auto's en sportwagens die de grenzen van de fysica opzoeken. En met bezielende rijervaringen die samen onvergetelijke AMG momenten creëren. Dat is de wereld van Driving Performance.

Van liefde voor detail tot oog voor het grote geheel.Volbloedsportwagen, performancewagen of berline, break, terreinwagen, coupé of roadster: ze combineren allemaal een sportieve rijervaring met een maximaal comfort en een indrukwekkende efficiëntie. Voor welk model u ook kiest: een Mercedes-AMG geeft de straat altijd extra cachet. Tegelijkertijd wordt in elke situatie en in elk detail duidelijk waar het merk AMG zijn oorsprong vindt: op het racecircuit. 

Een AMG is altijd te herkennen aan het gezicht

 Design is de kunst om techniek bezielend tot te uiting te brengen en beleefbaar te maken. Geavanceerde technologieën vereisen gewijzigde verhoudingen zoals bredere assen of koetswerkuitbreidingen. En bieden plaats aan een buitengewoon design. Het resultaat is de perfecte symbiose van vorm en functie, de dominante en unieke designtaalzorgt ervoor dat elke AMG al op het eerste zicht een performancebelofte is.

Uitdaging Design en High Performance.Vooral de techniek van de AMG-Performance-wagens verschilt fundamenteel van andere auto's. Voor de medewerkers van de designafdeling van AMG zit daarin een grote uitdaging: Ze moeten de High Performance-techniek in de wagens onderbrengen en tegelijkertijd een uiterlijk met gespierde proporties creëren.

Om de complexe technische uitdagingen in een unieke designtaal om te kunnen zetten en zo een echte droomwagen te kunnen creëren, geldt bij AMG het principe: Form follows performance.

Het atelier van AMG-Performance-motoren

 Alles achter zich laten. Dat is de beste omschrijving van een AMG motor. Kracht en precisie.

Het resultaat is typisch AMG: dynamische output, hoge wendbaarheid en een overtuigende vlotte loop, in combinatie met een maximaal vermogen en een maximale efficiëntie.Elk individuele aandrijving van onze sportwagens en performance-voertuigen wordt manueel vervaardigd door uiterst gekwalificeerde monteurs. One Man, One Engine. Dat is de kwaliteitsgarantie, bezegeld door de handtekening van de technici op het AMG motorplaatje.

Motoren die een hele sector aandrijven

Zo overtuigt bijvoorbeeld de AMG 4,0-liter-V8-biturbomotor met lage emissies en de laagste verbruikswaarden ter wereld in het segment. Een uitzonderlijke atleet is ook de krachtigste 4-cilinder-in-lijnmotor ter wereld, die in 2016 reeds voor de derde keer op rij Engine of the Year werd in de vermogensklasse van 1,8 tot 2,0 liter.

Exclusief wordt hier uniek

In de AMG-performance Studio ontstaan voertuigen zoals de klant ze wenst.

Design en techniek: Opties voor de autotechniek, het interieur en het exterieur

 • Individuele unicums: Individuele productie op het hoogste niveau naar wens van onze klanten
 • Productie van de AMG Black Series modellen 


 • Geschiedenis

  Driving Performance sinds 1967

   A van Aufrecht, M van Melcher en G van Großaspach.

  AMG - de namen achter deze drie letters vormen de basis van de pijlsnelle ontwikkeling van een tweemansbedrijf tot het Performance-wereldmerk Mercedes-AMG.

  Razendsnelle start.
  Hun geschiedenis neemt een aanvang in de jaren 1960: De beide ingenieurs Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher werken in de ontwikkelingsafdeling van Daimler-Benz aan de 300 SE racemotor - tot het concern alle activiteiten in de autosport staakt.

  In 1967 richten ze het "Aufrecht Melcher Großaspach Ingenieurbüro, Konstruktion und Versuch zur Entwicklung von Rennmotoren" op. De bedrijfszetel is gevestigd in een voormalige molen in de naburige gemeente Burgstall. Al snel zijn de daar getunede motoren een must voor privé raceteams.

  Als eerste sportieve mijlpaal wordt in 1971 de overwinning in de 24 Uren van Spa in de annalen opgetekend: De AMG Mercedes 300 SEL 6.8 werd winnaar in zijn klasse en tweede in het algemeen klassement. Een zware luxeberline vernedert de concurrentie van lichtere racewagens - de sensatie is compleet, en de naam AMG gaat de wereld rond.

  Van de jaren '70 tot eind jaren '90 bouwt AMG voort op zijn uitstekende reputatie in het sportwagensegment. Er volgen jaren van groei, waarin AMG steeds meer modellen van Mercedes met performance-techniek uitrust.

  Consequente verdere ontwikkeling.
  In 1990 wordt een samenwerkingsakkoord gesloten, voordat de DaimlerChrysler AG in 1999 meerderheidsaandeelhouder en in 2005 enige aandeelhouder van AMG wordt.

  Op dit ogenblik biedt de Mercedes-AMG GmbH in de vestiging van Affalterbach werk aan meer dan 1.300 medewerkers. Het streven naar topprestaties, precisie en efficiëntie maakt bij AMG deel uit van de professionele eigenheid. Elke high performance-auto van AMG belooft uitstekende prestaties, een fascinerend rijplezier en maximale kwaliteit tot in het kleinste detail.

  In het kader van de strategie "AMG-Performance 50" streeft elk nieuw AMG model naar marktleiderschap in brandstofverbruik en emissie. Vele AMG wagens zijn nu al "best in class" op het gebied van verbruik, emissie, maximumvermogen en koppel.

   

  Waar bent u naar op zoek?