• Personenwagens
  • Bestelwagens
  • Trucks

Onze Belofte

Over Group Ghistelinck

"We vinden voor elke mobiele behoefte een totaaloplossing, met de juiste wagen en de juiste dienst."

Ghistelinck is zoveel meer dan alleen een Mercedes-Benz autobedrijf. Of je nu particulier bent of bedrijfsleider, we gaan altijd op zoek naar de beste totaaloplossing. De showrooms en zeker de flagshipshowroom en kantoren in Waregem onderstrepen die ambitie. Dit gaat van een stockwagen over een leasewagen tot een nieuwe truck. Onze vakmensen staan in Waregem, Kortrijk/Heule, Menen, Oudenaarde, Deinze, Moeskroen, Harelbeke, Lille (F), Valenciennes (F) en in de toekomst Dunkerque voor je paraat.


Historiek van Group Ghistelinck

Oprichter Paul Ghistelinck

Paul Ghistelinck wordt geboren in Wortegem-Petegem in 1923. Zijn vader is molenaar. Paul gaat naar de vakschool, waar al snel zijn fascinatie voor techniek en auto’s blijkt. Daarnaast is hij stervoetballer bij Waregem en dit maakt van hem een graag geziene jongeman. Even later treedt Paul in het huwelijk met Jacqueline en wordt fiere vader van drie kinderen : Carlos, Rita en Jan.

Barak aan het station

In 1948, kort na de Tweede Wereldoorlog, installeert Paul zich in de omgeving van het station in een oude barak. Daar houdt hij zich bezig met de aan- en verkoop van achtergelaten Amerikaanse legervoertuigen na de oorlog. Later voert hij hierop ook kleine en grote herstellingen uit.
Ondertussen is de prestigieuze autoconstructeur Mercedes-Benz in BelgiŽ op zoek naar jonge ondernemers die het merk willen vertegenwoordigen. Dit was geen eenvoudige opdracht. Na de Tweede Wereldoorlog waren Duitse producten niet populair. Bij toeval leren verkenners van Mercedes-Benz Paul Ghistelinck kennen. Er wordt een afspraak geregeld om de bestaande werkruimte te bezoeken.
Op de dag van de afspraak blijken de vertegenwoordigers van de constructeur verre van overtuigd van Pauls bescheiden onderneming. De oude barak wordt omschreven als ‘een paraplu met gaten’, maar met zijn sterke overtuigingskracht slaagt hij er uiteindelijk toch in om een concessiecontract te veroveren. Op 1 maart1950, de geboortedatum van zijn oudste zoon Carlos, wordt Paul Ghistelinck officieel concessiehouder van Mercedes-Benz. Hij haalt zijn eerste verkochte personenwagen zelf af te Brussel.

Het prille begin met Mercedes-Benz

De barak aan het station wordt afgebroken en het jonge garagebedrijfje neemt zijn intrek in de Marcel Windelsstraat in Waregem. Paul heeft ondertussen mecaniciens en personeel in dienst. De verkoop loopt vlot, de garage draait op volle toeren. De Marcel Windelsstraat wordt door de toenemende activiteit de drukste straat in Waregem. De resultaten maken ook indruk op de constructeur Mercedes-Benz.
Om de verkoop nog meer te bevorderen, beslist Paul om een toonzaal te openen in de Churchill-laan in Waregem, wat op haar beurt de verkoop nog verder aanzwengelt. Na verloop van tijd krijgt het bedrijf zelfs nationale bekendheid.

Uitbreiding over verschillende decennia heen

In 1966 wordt een tweede site opgericht, in Deinze. De twee vestigingen samen zouden optimaal kunnen genieten van de welvaart in die regio.
Door een schrijnend plaatsgebrek in Waregem, vooral door de activiteiten op vlak van bestel- en vrachtwagens, wordt op 14 mei 1982 een gloednieuw gebouw aan de F. Rooseveltlaan in Waregem in gebruik genomen. Op vandaag nog steeds de hoofdzetel van de Ghistelinck Group. Deze nieuwbouw diende aanvankelijk om er alle activiteiten onder te brengen, maar door de uitstekende ligging onder meer door de later aangelegde E17 was het gebouw snel te klein. Door de explosie in de verkoop van bestel- en vrachtwagens zou het nog 19 jaar duren voordat de personenwagenactiviteiten onderdak zouden vinden aan de F. Rooseveltlaan.
In 1991 volgt er acquisitie. Garage Ghistelinck neemt de Mercedes-Benz vestigingen over in Oudenaarde en Ronse, voorheen bekend alsde Garages Nola.

Modernisering

Ghistelinck blijft intussen fors groeien. De personenwagenvestiging aan de Churchill-laan barst uit zijn voegen. Daarom wordt in 2000 gestart met de uitbreiding van de bestaande gebouwen aan de F. Rooseveltlaan. In een eerste fase wordt een Contact Center gebouwd voor de aflevering van nieuwe voertuigen. Ook de gloednieuwe carrosserie-afdeling en een verkoopruimte voor Certified worden er ondergebracht. De kroon op het werk zijn de nieuwe showroom met moderne kantoren, werkplaatsen en parts afdeling voor personenwagens. Alle activiteiten worden zo op ťťn locatie gecentraliseerd, zodat Ghistelinck een nog vlottere service aan haar klanten kan bieden. De opening, op 5 oktober 2001, lokt 4.000 bezoekers en haalt de internationale pers.

Verdere groei & milestones

2004

Ghistelinck neemt de Garages Woestijn over, met Mercedes-Benz vestigingen te Kortrijk, Menen en Moeskroen. Menen wordt gesloten omwille van de proximiteit met Kortrijk en Moeskroen. Veel later zou de Ghistelinck een nieuwbouw realiseren te Menen, op LAR Zuid, voor bestel- en vrachtwagens.

2005

Ghistelinck schakelt volledig over op groene stroom via Alp-Energy.

2006

Jan Ghistelinck, de enige overgebleven familiale eigenaar van de Ghistelinck Group op dat ogenblik, verkoopt het bedrijf aan Creafund II en Vincent Yserbyt, die reeds sedert 1988 in het bedrijf werkzaam is waarvan 9 jaar als Gedelegeerd Bestuurder.
2008
Ghistelinck neemt Luxauto nv over. Hiermee wordt een stap gezet richting verticale integratie. Luxauto is de oudste korte termijn verhuurder van personenwagens, bestelwagens, minibussen en vrachtwagens in BelgiŽ. Het bedrijf heeft 16 verhuurpunten verspreid over het ganse land.
Ook in 2008 wordt er een nieuwe infrastructuur gebouwd in Oudenaarde. Het oude gebouw, op dezelfde locatie, ging eerder dat jaar tegen de vlakte.

2009

Group Ghistelinck start een aparte business unit op voor tweedehandse bestelwagens. De commerciŽle benaming hiervan is Used1. Later wordt dit sub-brand vervangen door ‘Certified’.

2011

Group Ghistelinck behaalt als eerste officiŽle Mercedes-Benz Carrosserie het kwaliteitslabel “Pro-Carrosserie”. Dit is een certificering na het voldoen aan bijzonder intensieve kwaliteitsstandaards.

2012

Vincent Yserbyt en Creafund II sluiten een akkoord met betrekking tot de verkoop van de aandelen van Creafund II aan Vincent Yserbyt, die hierdoor enige eigenaar wordt en Gedelegeerd Bestuurder blijft.

2013

Group Ghistelinck start als officiŽle verdeler met de verkoop van het trailermerk Krone.

2015

Ghistelinck creŽert haar eigen sub-brand ’Occasie-Plus’. Dit merk verzorgt de re-marketing van alle overgenomen voertuigen die niet Mercedes-Benz zijn.

2017

Ghistelinck neemt de twee vestigingen van Mercedes-Benz Lille over van Mercedes-Benz France. Vanuit twee sites, Lille en Valenciennes, worden bestelwagens, vrachtwagens, autocars en Unimog gecommercialiseerd.
Hetzelfde jaar vindt de opening plaats van de nieuwbouw te Menen, op LAR Zuid. Deze vestiging is gespecialiseerd in de verkoop en service van bestel- en vrachtwagens.

2018

Ghistelinck opent een gloednieuwe showroom en werkplaats te Kortrijk voor personenwagens, smart en private vans.

2020

Ghistelinck bouwt een nieuwe vestiging voor personenwagens en bestelwagens in Moeskroen (Chaussťe de Lille).
Ghistelinck wordt Invoerder van N+ Bikes voor BelgiŽ. Deze exclusieve AMG-fietsen worden vanuit de site te Kortrijk gecommercialiseerd.

2021

De carrosserie in Waregem wordt verbouwd en verdubbelt in oppervlakte, uitgerust met de modernste technologie met focus op kwaliteit, tijdsbesparing en milieu.
Ghistelinck Group overschrijdt voor het eerst de kaap van 5.000 nieuw verkochte voertuigen.

2022

Ghistelinck Group bouwt een nieuwe vestiging voor bestelwagens, vrachtwagens, autocars en Unimog in Dunkerque. Hiermee wordt de derde Ghistelinck site gecreŽerd in Frankrijk.

Ghistelinck Group opent een tweede vestiging in Moeskroen (Boulevard des Alliťs), enkel voor tweedehandse personenwagens en bestelwagens. Deze vestiging, Moeskroen II genaamd, wordt het epicenter voor de tweedehandse activiteiten van de Ghistelinck Group. 

 

Waar bent u naar op zoek?